Welcome to Our Website

Et ve Süt Kurumu Kuşbaşı ve kıymada Ramazan tarifesini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), Ramazan ayı yaklaşırken artan kuşbaşı ve kıyma fiyatları için yeni bir karar aldı. Et ve Süt Kurumu, Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) ile anlaşma sağladı ve iki büyük şehirde 2 bin 500’den fazla yerel markette ucuz et satılması için işbirliği yaptı.

Söz konusu işbirliği kapsamında, kıymanın kilosunun 314 liradan, fiyatı 600 liraya yaklaşan kuşbaşının kilosunun ise 344 liradan satılacağı iletildi. Ankara’da ise fiyatı 450 liraya kadar çıkan kıyma ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak.

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve “Yerel perakendeciler olarak vatandaşa ucuz et yedirmek için elimizi taşın altına koyarak fiyatları sabitledik. İftarda vatandaşın sofrasına ucuz et götürmesine katkı sunacağımız için mutluyuz. Bu karar diğer perakende marketlerinin de fiyatlarını istedikleri gibi artırmalarının önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

İstanbul PERDER üyesi 30 firmanın kampanyaya dahil olduğunu aktaran Güzeldere, “Bu kampanyaya dahil olmak için mağazaların kasap tezgahlarının olması gerekiyor. Çünkü bu etleri biz ESK’dan karkas olarak temin ediyoruz. Etin işlenip rafa konması için mutlaka kasap reyonunun olması gerekiyor. Bu nedenle en büyük metropolümüz olan İstanbul genelinde derneğimize üye bin 500 noktadan ucuz et imkanı satarak tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız.” açıklamasını yaptı.

İNDİRİMLİ OLACAK

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal ise “Ramazan ayında tüketicinin daha ucuz et alabilmesi konusunda bir anlaşma zemini oluştu. Ramazan boyunca 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak” dedi.

Kesimal, bine yakın mağazanın tercih edilmesinin vatandaşın uygun fiyatla ete ulaşması bakımından önemli bir adım olduğunu iletti. Kırmızı ette merdiven altı ürünler konusunda vatandaşları uyaran Kesimal, “Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Özellikle kıymada, mümkün olduğunca bilindik marka ve marketler tercih edilmeli” ifadesini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir